Znate li što se događa ako ne provjeravate ulje u motoru?

Znate li što se događa ako ne provjeravate ulje u motoru?

Podmazivanje, čišćenje, hlađenje, uloge su koje ulje u automobilu preuzima na sebe kada ga naravno u motoru ne nedostaje. No što bi se dogodilo kada ulja ne bi bilo i znate li koje su posljedice ako ne provjeravate ulje u motoru?

Ovako izgleda motor bez ulja.

Ovako izgleda motor bez ulja.

Ako postoje dijelovi koji se neprestano kreću stijenkama jedno uz drugo, normalna pojava je trošenje tog materijala, stoga potrebno je svojevrsno podmazivanje što je bez ulja nemoguće. Nečistoća koja je prisutna u motoru, a stvara se na stijenakama prilikom rada motora uvelike čini smetnju, a ne pravovremenom promjenom ulja rad u takvim uvjetima prilično bi skratio vijek motora.

Jedna od važnijih uloga jest i hlađenje motora. Kretanjem klipova u cilindru dolazi attain iznimno visokih temperatura u motoru, a ulje ovdje dolazi kao masa koja hladi i visoku temperaturu ravnomjerno prenosi na ostale dijelove motora kako ne bi došlo attain pregrijavanja.

Video u nastavku ukazuje na neodgovorno ponašanje vlasnika prema svojim limenim ljubimcima, a osam od deset automobila pokazalo je žeđ za tom najvažnijom tekućinom. Nekako sumnjamo da bi situacija u nas bila imalo drugačija, a najveći i ujedno najmanji explain trebao bi biti provjera iste svakih 2 mjeseca. Stoga nemojte zanemariti ovu važnu provjeru jer ako dođe attain ishoda namjerno testiranog u video uratku, možete jedino nazvati neku od službi za pomoć na cestama, a budući rad vašeg motora pod velikim je upitnikom.

Sve pobrojeno djeluje kao odmor za motor, no što bi se zaista dogodilo da ulja u motoru nema? Vjerojatno pogađate s obzirom da nedostaje sve iznad nabrojeno, no u praksi bi to izgledalo ovako. Ne pokušavajte ovo “kod kuće” nego odvojite minutu i uštedite mogući trošak popravka!

Pogledajte video!

Read Extra


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *