Rekordna posjećenost Parka prirode Papuk!

Rekordna posjećenost Parka prirode Papuk!

  • Eko turizam
  • AUTOR:
    Ozren Špiranec
  • FOTO:
    Park prirode Papuk

Park prirode Papuk u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio je rekordnu posjećenost za prvih pola godine, a porast dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2023. veći je 14 posto, doznaje se iz Javne ustanove Parka prirode. 

U ljepotama Papuka koji se proteže kroz Virovitičko-podravsku i požeško-slavonsku županiju, od siječnja pa operate kraja lipnja ove godine uživalo je 50.364 posjetitelja.

Iz Javne ustanove kažu da nastavljaju s realizacijom projekata ulaganja u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 18 posto više posjetitelja u odnosu na 2023. i 12 posto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

Ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac Hini je izjavio da rast broja posjeta mogu zahvaliti značajnim ulaganjima u razvoj infrastrukture. U zadnje tri godine, kaže, uloženo je oko 100 milijuna kuna, odnosno 13,3 milijuna eura. Između ostalog, izgrađena su dva centra za posjetitelje i cesta operate najposjećenijeg dijela Parka Jankovca.

Osim domaćih posjetitelje na Papuk, posebno u njegov kamp dolaze i inozemni posjetitelji, a među njima najčešći su oni na proputovanju.

No, potencijal turizma na Papuku prepoznaje i lokalno stanovništvo koje gotovo svakodnevno registrira kuće za odmor, dodao je Juranec.

Learn More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *