Petarda Celja na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov

Petarda Celja na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov

Na 52. rojstni dan trenerja Damirja Krznarja je ekipa slovenskega prvaka iz Celja slavila zanesljivo zmago v Estoniji. Tamkajšnji državni prvak, nekakšna estonska reprezentanca v malem, ni bil kos Celjanom. Ti so od začetka kazali, da so bistveno boljša zasedba, že v prvem polčasu trikrat zadeli ob številnih priložnostih ter upravičili tudi dejstvo, da so približno trikrat vrednejša ekipa. Izhodišče za povratni obračun je tako odlično, v primeru preboja v 2. kvalifikacijski krog slovenskega predstavnika tam čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića in makedonsko Strugo. Poraženec pa bo nadaljeval v Konferenčni ligi.

Celjani so takoj v uvodu tekme pokazali, da so kakovostnejša ekipa, najprej so nanizali nekaj (pol)priložnosti, v sedmi minuti pa je z leve strani Aljaž Krefl žogo poslal žogo proti drugi vratnici, tam pa je bil sam Aljoša Matko in jo poslal v mrežo. Damjan Vuklišević je le tri minute pozneje zadel že za 2:0, potem ko je po kotu z leve strani celjski branilec prišel invent žoge šest metrov od vrat in jo brez težav pospravil pod prečko.

V 20. minuti je Luka Menalo priigral najstrožjo kazen za Celje, pri katerem je nekaj priložnosti zapravil tudi novinec v napadu Armandas Kučys, z bele pike je nato streljal Matko, ki pa je zadel prečko. Pozneje so tudi domači malce pogumneje pogledali proti kazenskemu prostoru Celja, v 38. minuti je Markus Soomets s strelom od daleč za malo zgrešil cilj. Na drugi strani je v 40. minuti Matko izgubil dvoboj z domačim vratarjem, ta je v 41. obranil še strel Tamarja Svetlina, ob koncu polčasa pa je Designate Zabukovnik vendarle zadel za 3:0, po tem, ko je s 15 metrov zadel pod prečko.

V uvodu drugega dela so spet Celjani najprej zapravili nekaj svojih akcij, v Fifty three. minuti pa je steady prvič na tekmi resno posredovati celjski vratar Matjaž Rozman. V 57. minuti je z enajstih metrov povsem neoviran znova zgrešil Kučys, Litovca je redno s podajami zalagal Žan Karničnik, a temu nikakor ni uspelo zadeti, tudi ne v 63. minuti.

Celjani so sicer nizali priložnosti, nekajkrat se je še izkazal vratar Evert Grünvald, v 71. pa so znova le zadeli, takoj po vstopu v igro je bil uspešen Rolando Aarons z desne strani iz bližine. Svetlin je bil v 85. minuti manj natančen, tako da je še ena od res številnih priložnosti splavala po vodi, je pa isti igralec poskrbel za končnih 5:0 v 90. minuti, ko je bil uspešen iz bližine.

Study More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *