Međunarodni dan porodice: Kako karijera u globalnoj kompaniji oblikuje porodičnu dinamiku?

Međunarodni dan porodice: Kako karijera u globalnoj kompaniji oblikuje porodičnu dinamiku?

Coca-Cola je više od pića, ona je poziv na porodično okupljanje.

Međunarodni dan porodice – koji se, prema odluci Generalne skupštine UN-a, obilježava 15. maja – prilika je da se govori o stvaranju dobre ravnoteže između karijere i porodičnih obaveza. Istraživanja potvrđuju da je uspostavljanje ravnoteže između posla i privatnog života ključno za zdravlje pojedinaca i harmoničnu porodicu.

Zato se u Coca-Coli proslavljaju veze i odnosi koji su u srži porodice i stvara okruženje koje zaposlenike podržava u njihovim porodičnim ulogama i odgovornostima.

Jasminka Jandrić-Heldov je već 19 godina u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo i radi na poziciji rukovoditeljice Službe za kontrolu kvaliteta. Njen radni dan počinje veoma rano, kako bi sa svojim timom osigurala sve potrebne uslove za nadzor nad kontrolom i sigurnošću omiljenih proizvoda naših kupaca.

Kaže da Coca-Cola nudi izvrsne programe za razvoj zaposlenika – treninge i seminare, te mogućnosti napredovanja. Pogodnosti za zaposlenike često uključuju dodatno zdravstveno osiguranje, penzione planove, fleksibilno radno vrijeme i, uopće, ravnotežu posla i privatnog života.

“Jasminka Coca-Colu vidi kao simbol zajedništva i uživanja, često je povezuje s dragim porodičnim trenucima i zajedničkim proslavama. Za nju Coca-Cola predstavlja toplinu, jedinstvo i jednostavnu radost biti zajedno s voljenim osobama. Coca-Cola je isprepletena tkaninom veza njene porodice, dodajući magiju njenim najsretnijim trenucima i pružajući udobnost tokom životnih izazova”, kaže Jasminka.

Njen kolega Ljubiša Kostić u kompaniji Coca-Cola je skoro dvije decenije. Ljubiša je menadžer za ključne kupce na nivou BiH, tako da kontinuirano doprinosi razvoju i unapređenju tržišta, te je odgovoran za šest komercijalista koji se nalaze u njegovom timu.

Posebno se raduje činjenici da su mnogi biznis devoloperi iz njegovog tima postigli veliki uspjeh unutar Coca-Cole.

“Kad je u pitanju moja porodica, ona, zahvaljujući ovoj kompaniji, definitivno uživa sigurnost i stabilnost. Mi, dugogodišnji zaposlenici, i naši najdraži imamo razne benefite, od finansijskih build socijalno-zdravstvenih. Spomenut ću i razna druženja, kao i Household day, te posjetu naših mališana kompaniji, koji su upoznati sa svim koracima u procesu proizvodnje i distribucije Coca-Colinih proizvoda. Coca-Cola maksimalno ulaže u razvoj svojih ljudi na svim pozicijama, kroz mnoge platforme, kako bi ojačala svoju poziciju i ostala lider na tržištu u prodaji pića”, ističe Kostić.

Ljubiša Kostić

U Coca-Coli vjeruju da je porodica suštinski važna, ne samo za zaposlenike već i za cjelokupno društvo.

Kroz politike koje promoviraju radnu ravnotežu nastoji se osigurati da zaposlenici imaju resurse i podršku koja im je potrebna da svoje profesionalne i porodične živote usklade na najbolji mogući način, navode u saopćenju. 

Read More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *