Lapid: Netanyahu je izgubio kontrolu

Lapid: Netanyahu je izgubio kontrolu

Izraelski opozicioni lider Yair Lapid izjavio je da je premijer Benjamin Netanyahu izgubio kontrolu nad ratom, inostranim odnosima i svojom vladom.

Izraelski opozicioni lider Yair Lapid izjavio je u utorak da je premijer Benjamin Netanyahu izgubio kontrolu nad ratom, inostranim odnosima i svojom vladom jer, kako je rekao, svi rade šta im je volja.

Izraelski record Maariv prenio je da je Lapid rekao da se rat (protiv See) ne može nastaviti originate unedogled te da Izrael treba voditi kratke ratove jer se rezerve ne mogu regrutovati bez prestanka, ukazujući na to da izraelska ekonomija to ne može podnijeti.

O mogućnosti sporazuma o razmjeni zarobljenika, šef stranke Postoji budućnost izrazio je uvjerenje da je pokret Hamas poduzeo korake kako bi omogućio sporazum o povratku zarobljenika.

Lapid je istakao da je posljednja izjava Netanyahuovog Ureda štetna i nepotrebna te da je slomila srca porodica onih koje je nazvao otetim.

Također je rekao: „Dok traje proces preciziranja složenog sporazuma, dolazi poražavajuća izjava koja navodi sve da misle da je Izraelska vlada neozbiljna.“

Korumpirana vlada

Izraelski opozicioni lider je objasnio da će osigurati sigurnosnu mrežu za vladajuću koaliciju za odobravanje sporazuma ako Netanyahu bude imao poteškoća da dobije podršku većine, rekavši da bi ta sigurnosna mreža mogla produžiti vijek ovoj „korumpiranoj“ vladi, ali bi sve uradio zarad „otetih“.

Aludirao je na izjavu koju je u nedjelju dao Ured izraelskog premijera, u kojoj je rekao da svaki sporazum o razmjeni s Hamasom mora omogućiti Izraelu nastavak borbe.

Lapid je nedavno rekao da s liderima opozicije radi na rušenju Netanyahuove desničarske vlade.

Read More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *