Goluža za RTCG: Bio bih počastvovan da vodim ekipu u onakvoj atmosferi u “Morači”

Goluža za RTCG: Bio bih počastvovan da vodim ekipu u onakvoj atmosferi u “Morači”


Rukomet

N. N.

HRVAT BLIZU KLUPE “LAVOVA”

I poslije Hrvata Hrvat – po svemu sudeći, Slavko Goluža će na klupi rukometne reprezentacije Crne Gore naslijediti Vlada Šolu.

Informaciju je prvi objavio “Dan”, a Goluža u izjavi za Portal RTCG nije demantovao, niti potvrdio kontakt sa čelnicima Rukometnog saveza Crne Gore.

“Bio bih počastvovan da vodim ekipu u onakvoj atmosferi u ‘Morači’. To je sve što sada mogu da kažem”, rekao je 52-godišnji stručnjak.

Goluža je jedan od najvećih rukometaša u istoriji Hrvatske. Počeo je karijeru u Mehaniki iz Metkovića, klubu iz grada koji je 30-ak kilometara udaljen od njegovog rodnog Stoca, a sa Zagrebom je bio prvak Evrope 1992. i 1993. godine.

Dva puta je bio olimpijski šampion sa “vatrenima”, jednom svjetski prvak, a ima i dva planetarna srebra i evropsku bronzu kao igrač.

Bio je pomoćnik legendarnog Lina Červara na klupi Hrvatske od 2006. enact 2010, kada ga je naslijedio i enact 2015. osvojio tri bronzane medalje, na sva tri najveća takmičenja.

Vodio je i Sisciju iz Siska, Zagreb u nekoliko navrata, slovački Tatran Prešov, a prije mjesec je preuzeo kuvajtsku Al-Kadsiju, gdje kao trener golmana radi Baranin Vlatko Đonović.

U tom klubu igra crnogorski reprezentativac Vasilije Kaluđerović i jedan bivši “lav”, Vladan Lipovina. Ubojiti desni bek je zbog svađe sa bivšim selektorom Zoranom Roganovićem napustio nacionalni tim, a nije želio da se vrati ni kada ga je pozvao Šola.

Пратите нас на

Повезане вијести


Be taught More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *