«Укренерго» запровадило графіки погодинних відключень по всій Україні

«Укренерго» запровадило графіки погодинних відключень по всій Україні

Від четверга, 16 травня, по всій Україні для побутових споживачів та промисловості будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень електроенергії. Про це повідомила прес-служба «Укренерго» у середу, 15 травня.

Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання.

«Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня», – йдеться у повідомленнію

Як розповіли у відомстві, сьогодні, 15 травня, з 19:25 до 22:00 «Укренерго» запровадило контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

Натомість з 00:00 16 травня та впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ).

Як вважають в «Укренерго», це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

«Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах», – повідомили у відомстві.

Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Корисні поради і лайфхаки, як вижити без електропостачання читайте у спецрубриці ZAXID.NET Без світла.

Read More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *