Φυλακές Δομοκού: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Νίκος Μαζιώτης

Φυλακές Δομοκού: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Νίκος Μαζιώτης

«Δεν πέρασε μια μέρα από τη δημοσίευση του κειμένου για το τι περίθαλψη παρέχει το ‘‘σωφρονιστικό’’ σύστημα και ότι εκβιαστικός όρος για να με μεταγάγει  η εξωτερική φρουρά των φυλακών Δομοκού στο νοσοκομείο της Λαμίας, είναι να υποστώ ένα αναξιοπρεπή σωματικό έλεγχο βγάζοντας τα ρούχα μου, σήμερα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά.

Σήμερα (14/5) η εξωτερική φρουρά των φυλακών Δομοκού με τον ίδιο τον διοικητή της επικεφαλή αρνήθηκε να με μεταγάγει στο νοσοκομείο της Λαμίας για ορθοπεδική εξέταση που αφορά ρήξη 3ου βαθμού του γαστροκνημικού μυός επειδή δεν δέχτηκα τον αναξιοπρεπή και εξευτελιστικό τρόπο σωματικής έρευνας. Δεν αρνήθηκα γενικά τη σωματική έρευνα, αρνήθηκα τον εξευτελιστικό τρόπο που αυτοί θέλουν. Ουσιαστικά με εκβιάζουν βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μου προκειμένου να έχω την περίθαλψη που δικαιούμαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως απάντηση στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου, προχωρώ σε απεργία πείνας από σήμερα (14/5/2024) με αίτημα την μεταγωγή μου στο νοσοκομείο Λαμίας χωρίς να υποστώ τον εξευτελιστικό τρόπο έρευνας που εκβιαστικά απαιτεί η εξωτερική φρουρά των φυλακών Δομοκού. Όπως δεν παρέδωσα εδώ και δυο χρόνια την αξιοπρέπειά μου στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας που ζητά από εμένα δηλώσεις αναθεώρησης, σωφρονισμού και μετάνοιας για να με αποφυλακίσει, δεν θα παραδώσω ούτε στους ανθρωποφύλακες την αξιοπρέπειά μου προκειμένου να έχω την περίθαλψη που πρέπει. Η ιατρική περίθαλψη είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μου και είναι απαράδεκτο να γίνεται εργαλείο πίεσης για να αποδεχτώ εξευτελιστικές μεθόδους μεταχείρισής μου.

Το αίτημα αυτό αφορά όχι μόνον αυτή την περίπτωση αλλά οποιαδήποτε περίπτωση περίθαλψης χρήζει μεταγωγής σε νοσοκομείο για εξέταση, χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία ενώ εξακολουθώ να βρίσκομαι στις φυλακές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

14/5/2024

Νίκος Μαζιώτης καταδικασμένος για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα

Φυλακές Δομοκού

Learn More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *