Νέα αναδίπλωση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά του Χαρκόβου

Νέα αναδίπλωση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά του Χαρκόβου

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι μετακινεί στρατεύματα στην περιοχή του Κουπιάνσκ, στα ανατολικά του Χαρκόβου – της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Κίεβο – λόγω των σφοδρών πυρών από τις ρωσικές δυνάμεις, που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω τους.

«Σε ορισμένες περιοχές, ως αποτέλεσμα σφοδρών εχθρικών πυρών, οι μονάδες μας ανασυγκροτούνται σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κουπιάνσκ κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής, αλλά απελευθερώθηκε γρήγορα από τις ουκρανικές δυνάμεις. Στην ευρύτερη περιοχή μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων μηνών.

Δύο τραυματίες από ρωσικό πλήγμα σε κεντρική συνοικία του Χαρκόβου

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε κεντρική συνοικία του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Ουκρανία μετά την πρωτεύουσα Κίεβο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολέχ Σινεχούμποφ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Σινεχούμποφ αναφέρει ότι χτυπήθηκε ένα πενταώροφο κτίριο και δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από τα πεδία των συγκρούσεων.

Το Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις έχουν ενταθεί. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ενισχύθηκαν αριθμητικά στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας, όπου οι εισβολείς έχουν καταλάβει 12 κοινότητες, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων.

Be taught More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *