Unicredit banka osnovala novu firmu, osnivački kapital 1,2 miliona KM

Unicredit banka osnovala novu firmu, osnivački kapital 1,2 miliona KM

Novootvoreno društvo, UniCredit Make investments BH d.o.o. već nudi dva otvorena investicijska fonda s javnom ponudom.

UniCredit Bank d.d., vodeća finansijska institucija u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa ZB Make investments d.o.o., osnovala je UniCredit Make investments BH d.o.o. s početnim kapitalom od 1,2 miliona KM.

Novootvoreno društvo, UniCredit Make investments BH d.o.o. već nudi dva otvorena investicijska fonda s javnom ponudom, obećavajući raznovrsne prilike za ulaganje.

UniCredit Make investments BH d.o.o. je 04.06.2024. godine uspješno okončao inicijalnu javnu ponudu za prodaju udjela u onemarkets EuroCash Fund OIF, što je potvrđeno rješenjem Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.

Uplatom ukupnog iznosa od 4.609.107,25 KM, javna ponuda uspješno je ispunila kriterije emisije, pokazavši svoju privlačnost među investitorima.

Onemarkets EuroCash Fund OIF pruža investitorima više od klasičnog držanja sredstava u banci. Ovaj novčani fond predstavlja sigurnu luku u dinamičnom svijetu finansija, kombinirajući stabilnost i visoku likvidnost.

Za razliku od običnih računa u banci, koji često nude ograničene kamatne stope, onemarkets EuroCash Fund OIF omogućuje investitorima da efikasno upravljaju kratkoročnim viškovima likvidnosti uz potencijal za prinos.

Osim toga, diversifikacija ulaganja putem ovog fonda pruža dodatnu zaštitu od tržišnih fluktuacija, čineći ga odličnim izborom za one koji cijene sigurnost i održavanje vrijednosti svojih investicija.

Trenutno je u toku javna ponuda za udjele u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF, obvezničkom fondu sa štićenom glavnicom i dospijećem 2027. godine, što je odličan izbor za one koji traže stabilnost i sigurnost ulaganja na rok od tri godine.

S prosječnim godišnjim prinosom od 2,00% i ciljanim rastom imovine od 6,05%, fond je osmišljen kako bi očuvao i povećao početnu vrijednost imovine.

Ulaganje u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF je moguće samo u toku javne ponude koja traje od 17.06.2024. set apart 26.07.2024. godine.

“Za više informacija, zainteresirani klijenti mogu se obratiti u najbližu poslovnicu UniCredit Bank d.d. na području FBiH, te posjetiti web stranicu Društva te oficijelne kontakt telefone.”, navodi se u saopćenju.

Learn More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *