Tizenhat nő vádolja szexuális visszaéléssel David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolja szexuális visszaéléssel David Copperfieldet

Összesen 16 nő vádolta meg David Copperfieldet évtizedeken át tartó szexuális visszaéléssel és nem megfelelő viselkedéssel. A nők több mint a fele azt állítja, hogy a zaklatások idején tinédzserek voltak, derül ki a Guardian nyomozásából. A világhírű bűvész ügyvédei szerint a vádak „nemcsak teljesen hamisak, hanem teljesen valószínűtlenek is”.

Az áldozatok között olyan is van, aki azt állítja, hogy mindössze 15 éves volt, amikor Copperfield zaklatta. A lap szerint Copperfield három nővel úgy létesített szexuális aktust, hogy előtte bedrogozta őket. A vádak nagy időtartamot ölelnek fel, van olyan, ami az 1980-as években történt és olyan is, ami 2014-ben.

photo_camera


Fotó:
Dimitrios Kambouris/AFP

A Guardian több mint 100 emberrel készített interjút, valamint bírósági és rendőrségi feljegyzéseket is vizsgált. A vádlottak a Metoo mozgalom hatására nyíltak meg, néhányuk arccal és névvel vállalta történetét.

A bűvészt először 2018-ban Brittney Lewis vádolta meg azzal, hogy 1988-ban 17 éves korában Copperfield bedrogozta, majd szexuálisan zaklatta, amikor modellként dolgozott. Egy másik nő is hasonló vádakat fogalmazott meg a Guardiannek: ő azt állította, hogy őt és egy barátnőjét drogozta be Copperfield, mielőtt mindkettőjükkel a beleegyezésük nélkül közösült.

Négy másik esetben a nők azt állították, hogy Copperfield fogdosta vagy szexuálisan érintette meg őket a színpadi élő előadások közben. Ők ebben az időben 18 év alattiak voltak.

A 38 éves Fallon Thornton a Guardiannek elmondta, hogy Copperfield megszorította a mellét, miután felhívta a színpadra egy hotelben a 2014. januári fellépésén. Az esetet jelentette is a rendőrségen, de úgy érezte, ügyét sosem vették komolyan és végül bizonyíték hiányában ejtették.

A Guardian a történetek alapján egy olyan mintázatot szűrt le, miszerint Copperfield megígérte a lányoknak, hogy segíti őket a modell karrierjükben vagy a szórakoztatóiparban, és megpróbálta fenntartani a kapcsolatot velük és szüleikkel.

Copperfield ügyvédei a Guardian kérdésére azt válaszolták, hogy a bűvész „soha nem viselkedett helytelenül senkivel, nemhogy kiskorúval”. Elmondásuk szerint Copperfield egy őszinte ember, akit „kedvesség, félénkség és a férfiakkal és nőkkel való tiszteletteljes bánásmód jellemez”. Ügyvédei szerint Copperfield ráadásul a Metoo mozgalom egyik hőse, aki arra bátorította a bántalmazott nőket, hogy mondják el történetüket. Azt is hozzátették, hogy korábban már számos hamis állítást fogalmaztak meg a bűvésszel kapcsolatban.

Read More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *