Reactia fostului ministru al mediului dupa ce o fata a fost atacata de urs. Este o tragedie care putea fi evitata“

Reactia fostului ministru al mediului dupa ce o fata a fost atacata de urs. Este o tragedie care putea fi evitata“

Reacția fostului ministru al mediului după ce o fată a fost atacată de urs. „Este o tragedie care putea fi

09 Jul, 2024 21:25


09 Jul, 2024 21:25

ZIUA de Constanta

531Marime textual content material

foto: Pixabay O tânără a decedat după ce a fost atacată de un urs, azi, 09 iulie 2024. 

Tanczos Barna a declarat marţi seară, că incidentul ar fi putut fi evitat, asta dacă ar fi fost adoptat proiectul de lege care prevede reintroducerea vânătorii.

Este o tragedie care putea fi evitată, cum puteau fi salvate multe vieți, puteau fi evitate multe situații în care oamenii au fost mutilați și au rămas cu sechele pe viață.- a precizat Tanczos Barna. 

Iată ce spune Tánczos Barna: 

Dacă votul oamenilor este foarte crucial pentru coaliția de guvernare, atunci și viața acestora trebuie să primeze. Astăzi, o tânără, iubitoare de munți, și-a pierdut viața într-un atac de urs, din cauza lipsei de măsuri și asumării unor acțiuni concrete de prevenție din partea autorităților.

Câți trebuie să mai moară până vor avea curaj decidenții politici să ia măsuri prin care să protejăm viața cetățenilor față de pericolul honest reprezentat de suprapopularea urșilor?

Transmit honest condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.

Este o tragedie care putea fi evitată, cum puteau fi salvate multe vieți, puteau fi evitate multe situații în care oamenii au fost mutilați și au rămas cu sechele pe viață.

Este inadmisibil și de neînțeles de ce coaliția de guvernare a oprit implementarea planului de măsuri complex al UDMR privind gestionarea polulației de u.s.a.brun, care prevede măsuri clare de prevenție și trebuia pus în practică fără compromisuri. Nici cotele de prevenție, nici programul pentru garduri electrice nu a fost implementat.

Deși Senatul a adoptat încă din noiembrie proiectul de lege privind cotele de vânătoare pe baza studiilor științifice, acesta se află împotmolit de decide luni în Camera Deputaților fără să fie dezbătut. Proiectul de lege privind cotele de vânătoare poate fi votat și mâine, dacă există voință din partea coaliției de guvernare.

Viața unei tinere trebuie să fie mai importantă decât frica de activiștii de mediu. Trebuie reintrodusă vânătoarea și trebuie evitate pierderile de vieți omenești.

Citește și:

A fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea BuşteniTânără, căutată de salvamontiști după ce a fost atacată de urs, găsită decedată

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Read Extra


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *