Postavljen videonadzor u središtu grada Žepče i na izlazima iz grada

Postavljen videonadzor u središtu grada Žepče i na izlazima iz grada

Ovaj projekt dio je strategije za unapređenje javne sigurnosti i prevenciju kriminala u suradnji s Policijskom upravom Žepče.

U Općini Žepče je postavljen sustav videonadzora na ključnim lokacijama u središtu grada, kao i na svim izlazima iz grada.

Ovaj projekt dio je strategije za unapređenje javne sigurnosti i prevenciju kriminala u suradnji s Policijskom upravom Žepče, a ukupna vrijednost projekta iznosi 40.000,00 KM.

Novi sustav videonadzora obuhvaća osam ključnih lokacija u užem dijelu grada, kod zgrade Policijske uprave, raskrižje kod Ferhat-pašine/čaršijske džamije, ulica Stjepana Radića kod Općine i jednosmjerna ulica Stjepana Tomaševića, semafor u Žepču, skretanje za Poslovnu zonu i dio Poslovne zone Polja, odvajanje za Radovlje, ulazak u grad ispod pasarele i ulazak u Poslovnu zonu XP i uključuje glavne prometnice koje povezuju Žepče s okolnim općinama i gradovima.

Kamere visoke rezolucije omogućuju 24-satni nadzor, čime će se značajno povećati sigurnost građana i javne imovine. Kamere nadziru sav promet, zahvaljujući čemu će se olakšati identifikacija sumnjivih vozila i osoba, te pomoći u bržem rješavanju eventualnih kriminalnih aktivnosti.

Postavljanje kamera na svim prometnicama će doprinijeti zaštiti privatne imovine, osobito pri identifikaciji krađe automobila jer kamere očitavaju registracijske oznake.

“Postavljanje sustava videonadzora važan je korak ka povećanju sigurnosti naših građana. Ovaj projekt omogućit će nam bržu reakciju na eventualne sigurnosne prijetnje i pomoći u prevenciji kriminala u suradnju sa PU Žepče. Naša je dužnost osigurati da se svi naši građani osjećaju sigurno u svom gradu, i vjerujemo da će videonadzor značajno doprinijeti tom cilju”, izjavio je načelnik općine Žepče, Mato Zovko.

Građani su pozdravili ovu inicijativu, ističući kako se već osjećaju sigurnije znajući da su ključne lokacije pod nadzorom.

Mnogi vjeruju da će ovaj sustav pomoći u smanjenju broja kriminalnih djela, smanjenju vandalizma i uništavanju javne imovine, kao i povećanju opće sigurnosti u gradu.

Općina Žepče nastavit će s aktivnostima na unapređenju javne sigurnosti, a u planu su i dodatni projekti koji će dodatno poboljšati kvalitetu života u Žepču.

Postavljanje videonadzora jedna je u nizu inicijativa usmjerenih ka stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg urbanog prostora za sve građane.

Read Extra


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *