Nordkoreansk militære til Russland: – Utgjør en tydelig trussel | ABC Nyheter

Nordkoreansk militære til Russland: – Utgjør en tydelig trussel | ABC Nyheter

Mandag dro en elitegruppe fra Nord-Koreas militære styrker til Russland, ifølge landets statseide nyhetsbyrå KCNA.

Reisen skjer som første militære utveksling mellom de to landene etter de to lederne signerte avtale i juni om et tettere militært samarbeid.

Det er presidenten ved Kim Il Sung Militære Universitet , Kim Geum Chol, som leder gruppen below besøket, skriver Reuters.

Hvor i Russland gruppen reiser til, og hva gruppen skal below besøket, er ikke kjent.

Se video: Varme klemmer mellom Kim og Putin

Samarbeid

Universitetet trener eliten i militæret i Nord-Korea. Kim Jong Un, landets tredje leder, gikk på universitetet selv.

I juni besøkte Vladimir Putin Kim Jong Un i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Under besøket skrev de to below på en avtale om omfattende strategisk samarbeid, blant annet gjensidig hjelp dersom et av de to landene blir angrepet.

Artikkelen fortsetter below annonsen

Artikkelen fortsetter below annonsen

USA og andre vestlige land er bekymret for samarbeidet, og anklager Nord-Korea for å forsyne Russland med våpen til bruk i den pågående krigen i Ukraina.

De to landene nekter for å ha utvekslet våpen.

Sør-Korea advarer

Presidenten i Sør-Korea Yoon Suk Yeol sier til Reuters at han vil advare Nato om samarbeidet.

– Militært samarbeid mellom Russland og Nord-Korea utgjør en tydelig trussel og en alvorlig utfordring for freden og sikkerheten på den koreanske halvøya og i Europa, sier presidenten til Reuters.

Da Russland og Nord-Korea signerte samarbeidsavtale i juni, reagerte Sør-Korea med å be Russland vurdere hvilken av de to delene av den koreanske halvøya landet ville samarbeide med.

– Jeg håper Russland på en fornuftig måte vil avgjøre hvilken aspect – sør eller nord – som er viktigst og mest nødvendig for sine interessert. Fremtiden for forholdet mellom Sør-Korea og Russland avhenger helt og holdent av Russlands handlinger, sa presidenten Yoon.

Yoon opplyser til Reuters at landet vil vurdere å bistå Ukrainia med våpen og militær teknologi basert på hvordan samarbeidet mellom Russland og Nord-Korea utspiller seg.

Read More


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *